Plaža na kojoj je pronađeno 38.000 pikavaca: Za sve je kriv jedan film !

Prelepa tajlandska plaža Maja bej, na kojoj je Leonardo Dikaprio snimio film “Plaža” (The Beach), na neodređeno vreme je zatvorena za turiste!

 

Verovali ili ne, na jednoj od plaža je sa 2,5 kilometara sakupljeno oko 38.000 pikavaca

Ovaj film je jedan od najupečatljivijih koje je glumac snimio, privukao je veliku pažnju gledalaca, zbog čega je i plaža postala popularna. Tačnije, postala je previše popularna, a taj drastičan porast turizma narušio je prirodu. Zbog toga su lokalne vlasti odlučile da plaža na određeno vreme bude zatvorena za posetioce. 

Najpre je ova plaža bila zatvarana od juna do septembra, kada je na Tajlandu sezona monsuna, kako bi koralni grebeni imali vremena da se oporave. Očigledno to nije bilo dovoljno, pa su vlasti donele ovakvu odluku. 

“Analizirali smo svaki mesec i shvatili smo da je ekološki sistem ozbiljno narušen zbog toga što plažu posećuje do 5.000 ljudi dnevno”, kaže direktor nacionalnih parkova Songtam Suksavang.  

Predstavljene nagrade osvojene na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je na konferenciji za medije predstavio nagrade koje su Turistička organizacija grada Požarevca i Požarevac dobili na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. Sedam medalja i jedan pehar dobila je ova organizacija.

Osvojene su Velike zlatne medalje za organizaciju 55. Ljubičevskih igara, 24. Međunarodni Limes kongres koji je održan ove godine u Arheološkom parku “Viminacium” u Kostolcu, obeležavanje 300 godina Požarevačkog mira, za manifestacioni turizam kao poveznicu Požarevca sa svetom kao i onom za unapređenje turističke infrastrukture grada. Pored njih Požarevac se ponosi i Velikom zlatnom medaljom Turističkoj organizaciji Grada Požarevca i zlatnom medaljom za promovisanje slavnih Požarevljana u cilju popularizacije turizma.

Na konferenciji Spasović je između ostalog rekao da je ovaj grad bogat istorijom, kulturom istorijom, dobrim, vrednim i stručnim ljudima i da je sve ovo proizvod timskog rada.Na ovogodišnjem Sajmu Ljubičevske konjičke igre kao okosnica, ali i ostali turistički sadržaji grada ponovo su prepoznati kao nešto što odskače iz ustaljenih okvira i dobro poznatih šablona. Dokaz tome je i ovogodišnji broj nagrada krunisanih velikim peharom Novosadskog sajma za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost Grada Požarevca. 

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *