HONG KONG,GRAD BOGATIH LJUDI

Po svim anketama, koje su radjene u drugoj polovini prošle godine,Hong Kong je I zvanično postao grad sa najviše bogataša na svetu. Podsetimo,do ovog izbora,Njujork je bio grad sa najviše bogatih.

   Svaki sedmi stanovnik Hong Konga je milioner, a sam grad broji više od milion onih koji na računu imaju preko šest nula.

Hong Kong  je oduvek bio utočište bogatih.a razlog je taj sto je on I dalje otvoreni horizont ka Kini. Najpopularniji je grad u zemlji za međunarodne poslove, najistaknutiji finansijski centar Azije, i još uvek se smatra najboljim mestom za umrežavanje, trgovinu i pristup velikom tržistu kakvo je kinesko.

Hong Kong je poznat po tome sto je zadržao poziciju najslobodnije  ekonomije u poslednje dve decenije,I rangiran je kao mesto sa najmanje korupcije na svetu.

Na samom pragu sa Kinom, drugom najjačom ekonomijom – Hong Kong nastavlja da kupi koristi od poboljšanih i trgovinskih, ali i investicionih veza sa domovinom. Kako grad povećava saradnju sa devet najvećih kineskih gradova, pretpostavlja će da će bogatstvo Hong Konga i njegovih stanovnika u narednom period beleziti stalni rast.

Recimo I to,da je Hong Kong  dom najskupljeg tržišta nekretnina na svetu, pa nije iznenađenje što je većina najbogatijih gradova ostvarila svoju moć baš u nekretninama. Najbogatiji čovek u gradu, tajkun Li Ka-šing težak je neverovatnih 28 milijardi funti. Vredno je pomenuti,da  Hong Kong ima 93 milijardera i u njemu živi devet od 50 najbogatijih azijskih porodica.

 

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *