KAMBODŽA ZEMLJA OPTIMIZMA I PRIRODNIH LEPOTA

Prelepa zemlja koja se hrabro i sa optimizmom bori sa svim nedaćama koje su je snalazile do pre samo 30-ak godina,danas je neizostavna destinacija za svakog putnika željnog avanture.To je zemlja zlatne prošlosti-Kambodža.Ono što ćete naučiti od Kambodže jeste usmerenje ka napred, u svakom trenutku i u svakoj situaciji.

Glavni grad Kambodže je Pnom Pen,a prosek starosti stanovništva je 26 godina.Uprkos tome što je ovo jedna nerazvijena i siromašna zemlja,na ulicama grada preovladjuju nasmejani ljudi,mladost i entuzijazam. Ni glad,ni razaranje osvajača nije oduzelo duh dobrodošlice i osmeh svakom novom gostu,koji iznova i u sve većem broju posećuju ovu zemlju.

Phom Pen je grad od 2 miliona stanovnika,u kome se teško prepoznaje njegov centralni deo,jer nema velikih zgrada,ni klasičnog gradskog jezgra.Ukoliko se krene prema reci grad postaje sve uređeniji, i tu počinju da niču novi hoteli.

U ovoj prestonici se nalazi i Russian market,koji objedinjuje tržni centar,pijacu  i restorane,i sve to pod jednim krovom.Tu se prodaju razni lokalni proizvodi,odeća,suveniri,a cenkanje se podrazumeva.

Još jedan od razloga zbog kojih trebate da posetite ovu zemlju,i njen glavni grad jeste Kraljevska palata,u okviru koje je rezidencija sadašnjeg kralja Norodoma Sihamonija.Palata je izgrađena po uzoru na budističke hramove,datira iz 19-og veka i ima kompleks veoma lepo uređenih objekata.Puno je zelenila,parkova,fontana,neobičnog drveća,staza koje vode do građevina u budističkom stilu.

Preporuka je da se poseti ova zemlja, koja ima bogatu prošlost,i radi na tome da ima lepu budućnost.

 

 

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *