SRBIJA NA SAJMU ITB 2019. U BERLINU

Turistička organizacija Srbije  (TOS) predstavlja i ove godine našu zemlju na najvećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu,od 6. do 10. marta 2019.

Na štandu TOS,svoju ponudu će predstaviti i Turistička organizacija Beograda,Vojvodine,Novog  Sada,Zlatibora,Niša,Sombora,Sremske Mitrovice,Subotice,kao i predstavnici turističke privrede iz agencija Magelan Travel,Serbia tour operator DMC,Kontiki Travel,Dora Travel,Unilene Experinece,Jungle Travel,Incoming Tim Travel,Alpha Travel See i hoteli Sky,A hoteli,Belgrade Hotels Group,Atomska banja,Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i nacionalna avio kompanija Air Serbia.

U sredu 6.marta,sa početkom u 16:00 časova,TOS će održati networking događaj za novinare i organizatore putovanja iz Nemačke na kojoj će biti predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi,manifestacije i gastronomsku ponudu.Kao i prethodnih godina ,TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju i uzeće aktivno učešće na Dunavskom salonu u predstavništvu Baden-Vitemberga.

TOS je već godinama prisutna na turističkom tržištu koje predstavlja jedno od važnijih emitivnih tržišta.U 2018.godini broj nemačkih turista koji su posetili Srbiju porastao je za 14% i dostigao  88.959 (ovom broju se dodaje 27.354 Nemaca koji su brodom posetili Srbiju i nisu ušli u statistiku) i po broju noćenja za 14% u odnosu na 2017.godinu,što je nemačke turiste stavilo na sedmom mesto po broju noćenja inostranih gostiju.

Po broju ostvarenih noćenja gosti iz Nemačke beleže rast od 13% u januaru 2019.godine,poredeći sa istim periodom u prošloj godini,a po broju ostvarenih noćenja inostranih gostiju u Srbiji u istom mesecu nalaze se na desetom mestu.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *