SEMINOLE HARD ROCK: Najveća gitara na SVETU! (FOTO)

U Fort Loderdejlu na Floridi nalazi se najveća gitara na svetu! Ali, na njoj ne može ništa da se odsvira jer je reč o jedinom hotelu na svetu koji ima takav oblik – Seminole Hard Rock Hotel.

Ipak, zgrada koja je deo velikog projekta kompanije Hard Rock, noću ima svojevrsni šou. Svake večeri njena fasada menja boju dok svira odgovarajuća muzika.

Ideja arhitektonskog tima je bila da se izgradi hotel u obliku dve gitare koje su naslonjene jedna na drugu. Rezultat je impozantna građevina visoka 140 metara, sa ukupno 35 spratova. U ovom hotelu se nalazi 638 luksuzno opremljenih apartmana i soba, zatim bazeni, laguna, kao i jedinstveni Rok Spa centar od neverovatnih 3.900 kvadratnih metara, s obzirom na to da se ceo hotelski kompleks nalazi na samo jednu milju od plaže u Holivudu.

Hotelu se uz naziv pridodaje Seminole – kako se zove jedino indijansko pleme na tlu SAD koje nikad u istoriji nije zvanično kapituliralo.

Ceo projekat izgradnje je vredan 1.5 milijardi dolara, a zbog jedinstvenog izgleda će sigurno privlačiti goste iz celog sveta.

Svečanom otvaranju ovog hotela prisustvovale su svetske zvezde poput Džonija Depa, Morgana Frimena i grupe Maroon 5, a svoje nastupe su već imali Sting i Andrea Bočeli.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *