Da li je BUGENVIL najnovija država???

U južnom Pacifiku se nalazi najveće solomonsko ostrvo – Bugenvil (Bougainville). Njegova priroda je gotovo netaknuta, u svetu turizma je nepoznata destinacija, a preti da postane novo omiljeno egzotično mesto za putnike iz celog sveta.

Ostrvo Bugenvil se prostire na nešto više od 9.300 kvadratnih kilometara i ima svega 230.000 stanovnika. Najzastupljeniji jezik je halija, a zvanično se koriste i engleski i pisin. Vulkanske kupe su simbol ovog ostrva, ali i guste šume koje se prostiru sve do neverovatnih plaža od kojih zastaje dah.

Od aktivnih vulkana se izdvaja onaj na planini Balbi, koja je ide u visinu do 2.685. metra. Sa vrha Balbija može se videti još aktivniji vulkan Bagana, a najlepši od svih je Bili Mičel. To je uspavani vulkan kojeg krasi prelepo jezero dugo 2km.

Billy Mitchell Volcano( papua New Guinea)

Posted by Chandan Putatunda on Уторак, 05. мај 2015.

Najveći izvor prihoda na Bugenvilu dolazi iz proizvodnje bakra i kakaa. Ipak, ako biste da kupite neki suvenir – preporuka je da to budu pletene torbe, koje su karakteristične za lokalno stanovništvo.

Ostrvo još uvek pripada Papua Novoj Gvineji, ali na poslednjem referendumu čak 98% stanovništva se izjasnilo za nezavisnost. Ukoliko ovaj referendum bude odobren od strane države – Bugenvil će postati najnovija država na svetu.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *