Manifestacija “Dani Vranja”

Zabavno-kulturna manifestacija pod nazivom “Dani Vranja” će se po sedamnaesti put održati u periodu od 21. do 24. avgusta 2021. godine. Ceo program manifestacije je fokusiran na život i stvaralaštvo Vranjanaca u raznim aktivnostima i oblastima.

U Gradskom parku će prvog dana biti otvoreni Etno i sajam knjiga, kao i Letnji atelje Narodnog univerziteta. U teatru će se odigrati predstava “Tri praseta” za najmlađe posetioce. Svečani doček će se održati u sali Skupštine grada, a potom je planiran nastup folklornih ansambla. Veče prvog dana manifestacije će se završiti uz plesne škole pod programom “Spoj tradicionalnog i modernog”.

 

Drugi dan je planiran za Vranjski planinarski maraton sve do planine Oblik, dok će u Gradskom parku biti održana predstava “Kepler 452 – B”. Naveče se može očekivati promocija knjiga “Tanka ivica reči” i “Perje i somot” autora Nenada Marića. Potom će se nadovezati koncert pod nazivom “Vranjski merak – pesme na mesečini”.

 

Trećeg dana manifestacije će se takođe održati maraton, ovoga puta do Besne Kobile. Stvaralaštvo književnosti Vanje Bulića će biti na trgu Staniše Stošića, a zatim će uslediti koncert hora Muzičke škole “Stefan Mokranjac”.

 

Poslednjeg dana aktivnosti u Vranju će se odigrati Reli prijateljstva na više lokacija u gradu. Biće otvorena i izložba fotografija starog Vranja, održaće se samsijada i posetioci će moći da probaju ukuse sa juga, a za mlađu populaciju su planirani maskenbali i karaoke.

 

Ovo je veći deo aktivnosti cele manifestacije, a organizator Turistička organizacija grada Vranja vas poziva da im se u što većem broju pridružite od 21. do 24. avgusta.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *