Skrivena mesta na Karibima

Karibi se smatraju destinacijom za turiste sa više novca, većim luksuzom, ispunjen krstarenjima i brojnim plažama belim peskom, ovo mesto ipak ima još nekoliko neotkrivenih lepota.

1. Pešačenje može biti interesantna aktivnost i na Karibima, ali je ova staza malo teža za pešačenje. Ipak, ona vas odvodi do prelepog Vrelog jezera (Boiling Lake). Površinu vode prekrivaju mehurići, a iznad se diže gusta para. Naziv jezera je veoma opravdan, stoga se nikako ne dozvoljavaju ulasci u vodu jer može dostići i temperaturu ključanja, a to se može dogoditi i bez ikakve najave. Nalazi se u Dolini pustoši, a nastala je usled vulkanske erupcije davne 1880. godine.

2. Barakoa koja očarava nalazi se u blizini zaliva Gvantanamo na samom istoku Kube. Put La Farola je dug oko 55 kilometara i njime se može doći upravo do Barakoe koja je izolovana još od njenog nastanka 1511. godine. Za ovo intrigantno mesto se vezuju strašne legende, ali se može odlično provesti vreme u planinarenju i pronalaženju ukusnih kokosa.

 

3. Aerodrom na Saba litici je poznat kao aerodrom sa najkraćom pistom na svetu – duga je svega 400 metara, pa se avioni praktično i ne podižu sa zemlje! Avion se zaustavlja na kraju piste i pilot odmah podiže letilicu sa ivice litice.

 

4. Dominikanska letovališta koji svima zapadaju za oko su Punta Kana i Bavaro gde možete uživati u miru i tišini. A ukoliko krenete Hwy 104 putem zapadno od ovih letovališta, doći ćete do plaže Limón koja je takođe veoma atraktivna za turiste.

 

5. Turisti koji su ljubitelji prirode a pogotovo ptica, može posetiti Trinidad i Tobago gde je smešteno oko 430 vrsta ptica.

 

6. Potpuni mir i uživanje u tišini možete ostvariti na Devičanskim ostrvima. Ipak, treba se malo pomučiti kako bi došli do ovog mesta – očekuje vas pešačenje od 20 minuta, ali imajte na umu da je ovo divlji predeo i da nema nikakve hladovine, niti bilo kakvog zanimljivog sadržaja osim prelepog pogleda na jedan od najlepših pejzaža na svetu.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *