Oplenačka berba okupila najbolje voćare i proizvođače vina

Tradicionalna pedeset i peta po redu Oplenačka berba i ove godine okupila je u Topoli najbolje voćare i proizvođače vina iz cele Srbije.

Oplenačka berba u Topoli sa pedeset i pet godina dugom tradicijom okupljanja najboljih proizvođača vina, grožđa i voća iz cele Srbije predstavlja jednu od četiri najveće privredno-turističke manifestacije u našoj zemlji.

Domaća hrana i zimnica uz prirodu koja okružuje domaćinstva koja se bave seoskim turizmom sve više privlače kako domaće tako i strane turiste.

Na svakoj Oplenačkoj berbi uz proizvođače koji već tradicionalno izlažu na ovoj manifestaciji nađu se i oni koji su učesnici prvi put a izdvajaju se neobičnim proizvodima pa smo tako naišli i na čips od jabuke i žvake od voska i meda.

Oplenačka berba je i čuvar tradicije i običaja pa svake godine sastavni dekor manifestacije predstavljaju i narodne nošnje.

Oplenačka berba privuče i do deset puta više gostiju iz cele zemlje i regiona nego što sama opština Topola ima stanovnika pa je ova privredno- turistička manifestacija jedna od najvećih u Šumadiji

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *