PROLEĆNI UKUS FEST – NESTVARAN SPOJ UKUSA NA JEDNOM MESTU!

– „Prolećni ukus Fest“, dvodnevni festival domaće hrane i pića, održava se 23. i 24. marta od 10 do 19 časova u Kombank dvorani (bivši Dom Sindikata). „Oseti ukus proleća“, moto je ovogodišnjeg festivala čiji ukusi i mirisi bude sva čula i pozitivnu energiju!

Posle godinu dana od prvog „Prolećnog Ukus Festa“ posetioce čekaju i nove „ukusne“ premijere! Prvi put će posetioci moći da probaju med sa zlatom! Pravi hit festivala su namazi sa pečurkama, tvrdi sirevi sa do sada neviđenom kombinacijom prirodnih začina, kao i čuveni kozji sirevi iz Bosne, pripremljeni po čuvenoj narodnoj recepturi! Specijalno iz Istre, dolazi neprevaziđeno maslinovo ulje, kao i specijalne salate, a sve to uz nove ukuse fantastičnih ljutih „šmek“ začina.  Na festivalu će biti predstavljeno više od 1.500 proizvoda iz Srbije i regiona.

                Zemlja gost „Prolećnog ukus Festa“ je Republika Egipat, koja će se predstaviti tradicionalnim specijalitetima čija se autentična aroma prepoznaje na svim meridijanima.

Organizatori su spremili i bogat program koji uključuje radionice i zanimljiva predavanja oba dana Festivala. Tako će zainteresovani moći da saznaju nešto više o tome koliko je alternativni sir sa orašastim plodovima dobar za naš organizam, dobiju savete o zdravijem režimu ishrane za prolećni period, ali i da saznaju najbolji recept za prolećnu detox čorbu koju će na licu mesta napraviti moćni kuhinjski aparat Thermomix, sa kojim ćemo se takođe bolje upoznati.

                Ulaz na  „Prolećni Ukus Fest“  je BESPLATAN oba dana, a pored degustacije posetioci će moći i da kupe originalne proizvode vrhunskog kvaliteta koji se ne mogu naći u slobodnoj prodaji.

                Svečano otvaranje će biti organizovano u centralnom holu Kombank dvorane u subotu 23. marta u 11 sati, uz prisustvo predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Sekretarijata za privredu Skupštine Beograda, Ambasade Egipta i brojnih uglednih gostiju. „Prolećni Ukus Fest“ podržali su Ministarstvo poljoprivrede, Sekretarijat za privredu i turizam Grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i Fakultet za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke banje.

Drugog dana festivala, u nedelju 24. marta u 17 časova, na svečanoj ceremoniji, specijalni međunarodni žiri proglasiće i najbolje proizvođače hrane i pića u 9 različitih kategorija. Najprestižniju nagradu “Prolećnog ukus Fest-a“, specijalni „Grand Prix“ festivalske publike, osvojiće proizvod koji dobije najviše glasova posetilaca.

Dobrodošli na „Prolećni Ukus Fest“!

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *