SRBIJA PONOVO U FOKUSU KINESKIH NOVINARA

Turistička organizacija Srbije,u saradnji sa kolegama iz Turističke organizacije Beograda,Novog Sada i Subotice,organizuje dva studijska putovanja za novinare iz Kine.

Prva grupa već od danas boravi u Srbiji,a druga grupa stiže krajem nedelje.U okviru putovanja sa ciljem upoznavanja lepota Srbije,novinari će biti u prilici da se upoznaju sa turističkom ponudom Subotice,Palića,Novog Sada,Sremskih Karlovaca i Beograda.

Da bi predstavnicima medija iz Kine bilo što interesantnije,TOS je u ovom konkretnom slučaju sarađivao sa kolegama iz NTO Nemačke i NTO Mađarske,što je rezultiralo zajedničkim osmišljavanjem regionalne ture.

Poznato je da turisti sa dalekih tržišta preferiraju obilaske više destinacija tokom svog putovanja kroz Evropu.Prilikom dovođenja novinara i organizatora putovanja sa dalekih tržišta,TOS sarađuje sa kolegama iz regiona,ali ovog puta umesto standardnih destinacija odabrane su zemlje koje Dunav spaja sa Srbijom.

Važno je pomenuti saradnju sa avio kompanijama Aeroflot i Turkish Airlines koje su pružile podršku tako što su obezbedile gratis avio karte za novinare.

Ovo je samo jedna u nizu promotivnih aktivnosti Turističke organizacije Srbije na tržištu NR Kine,koje već treću godinu za redom rezultiraju povećanjem broja dolazaka turista it Kine (+98% u 2018.godini),kao i broja ostvarenih noćenja (+89% u 2018.godini),te se očekuje da se ovaj trend nastavi i u nadolazećem periodu.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *