SRBIJA U FOKUSU NA BRITANSKOM SKY TV KANALU I U NAJPOZNATIJIM BRITANSKIM MEDIJIMA

Turistička organizacija Srbije u sklopu svojih aktivnosti na promociji Srbije kao turističke destinacije u maju 2018. organizovala je u saradnji sa producentom kuće Globetrotter iz Velike Britanije snimanje serijala putopisnih emisija o turizmu Srbije.

Serijal od 6 jednočasovnih epizoda pod nazivom „Serbia Old and New“ emitovan je na britanskom SKY kanalu svakog petka u razdoblju od 18. januara do kraja februara ove godine,uz reprizne termine svake subote i nedelje u istom periodu.

Serijal o turističkoj ponudi Srbije prikazuje celokupnu turističku ponudu,od Subotice do Đavolje Varoši,od Gamzigrada do Drine,a u realizaciji su bile uključene lokalne turističke organizacije širom naše zemlje.

Kroz serijal su promovisani kratki odmori u gradovima,aktivan odmor u prirodi,bogato kulturno-istorijsko nasleđe,gastronomija,vinski turizam i festivali.

Dve epizode o Beogradu,jedna o Novom Sadu i Zlatiboru,kao i dve epizode posvećene kulturnim i prirodnim atrakcijama širom zemlje,gradu Nišu i okolini prikazale su našu zemlju kao atraktivnu i posebnu turističku destinaciju.Film o festivalu EXIT u Novom Sadu,snimljen je u trajanju od 24 minuta,te će biti emitovan tokom 2019. godine.

Istovremeno,od početka godine,kao rezultat ranijih studijskih poseta britanskih novinara Srbiji u organizaciji TOS-a,izašle su objave u najpoznatijim britanskim medijima kao što su Travel Weekly i Rough Guides,ali i izuzetno afirmativni članak na dve strane u veoma čitanom dnevnom listu The Sun pod naslovom Belgrade is Laidback City of Culture and Class – Bohemian Rapsody.

U 2018. godini turisti iz Velike Britanije su ostvarili skoro 80.000 noćenja u Srbiji,što je bio rast od 7% u odnosu na prethodnu godinu,dok već u januaru ove godine broj noćenja Britanaca raste za više od 16%.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *