YUTA UPOZORAVA : AGENCIJA “MAGDALENA TRAVEL” NEMA NAŠU LICENCU I GARANCIJU PUTOVANJA

Turistička agencija “Magdalena travel” nije članica Yute i nema Yutinu garanciju putovanja-danas je na to upozorila Nacionalna turistička asocijacija Srbije YUTA,kao i to da sa ovom asocijacijom nije ugovorila YUTA arbitražu.

Ugovor o subagenturi je zakonska obaveza,koju “Magdalena travel” nije ispunila,ističu u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija,i dodaju da turiste dovode u još veću zabludu istaknutim Opštim uslovima o putovanju,koji su prepisani sa sajta ovog urdruženja turističkih agencija.

“Samim tim dodatno dovode putnike u zabludu,jer navode da imaju Arbitražu I YUTA garanciju.Obe stvari su obmana,jer “Magdalena travel” nije članica naše asocijacije,nema ugovor o arbitraži,a ni garanciju.Naime,na dnu sajta “Magdalena travel”-a,na mestu podataka o licenci piše broj BTP 283/2018,čime obmanjuju putnike da se radi o nekakvoj licenci,a zapravo je ovo broj registra u APR-u pod kojim se vodi zahtev I kao takav nema nikakvu važnost za potencijalne turiste” – naveo je Aleksandar Seničić,direktor YUTA.

YUTA je o svemu obavestila i nadležne u Sektoru turističke inspekcije Ministarstva trgovine,turizma I telekomunikacija.

Ova asocijacija moli sve putnike da isključivo posredstvom sajta www.yuta.rs,provere koje agencije se nalaze u sistemu zaštite putnika YUTA Garancija putovanja.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *