IZLOŽBA „MUZEJSKA LABORATORIJA“ U MUZEJU JUGOSLAVIJE,BEOGRAD,05. MAJ 2019. GODINE

Izložba „Muzejska laboratorija“ je stvorena za dečiju igru jer je njome prikazan presek fonda Muzeja Jugoslavije,koji se pretežno sastoji od poklona koji je Josip Broz Tito dobijao tokom života.Kako su pokloni izuzetno raznoliki po oblicima,zemljama porekla,ali i po vremenu kojem pripadaju,prolazak kroz ovu izložbu za najmlađe posetioce zamišljen je kao svojevrsno putovanje oko sveta u formi detektivske igre.

Rešavajući jedan po jedan trag,deca se kreću kroz izložbu putujući od jednog do drugog kontinenta,iz jednog vremenskog perioda u drugi vremenski period,učeći kroz eksponate o istorijskim događajima i ličnostima,udaljenim kulturama,lokalnim običajima,ali i o samim muzejima.Na kraju,mapa ih dovodi do ciljnog odredišta.

Program je zamišljen tako da aktivno učestvuju i deca i njihovi pratioci tako što deca dobijaju uputstva kako da uključe odrasle u igru,ali i da vode računa o tome da se oni u muzeju ponašaju na odgovarajući način.Tako deca brzo usvajaju kodeks ponašanja u ustanovi kulture osećajuči da su izuzetno važni i odgovorni.

Ulaz je slobdan za sve učesnike,program traje onoliko koliko je potrebno učesnicima da završe igru i namenjen je deci uzrasta od 5 do 11 godina.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *