„NOĆ MUZEJA“ U BEOGRADU,18. MAJA 2019. GODINE

  1. „Noć muzeja“ biće održana 18.maja širom zemlje,a posetioci će u periodu od 16:00 do 24:00 časa moći da posete brojne muzeje,galerije,ustanove kulture i mnoga zaboravljena zdanja i institucije bogate istorijom.

U Beogradu će tokom „Noći muzeja“ publika moći da obiđe oko 60 lokacija širom grada,od kojih će mnoge svoja vrata za širu javnost otvoriti samo ove večeri.

Po svojoj ekskluzivnosti posebno se izdvaja tura „Neispričane priče“,koja se već tradicionalno realizuje u saradnji sa nacionalnim sponzorom,kanalom Viasat History.

U okviru ove ture posetioci će moći da osete dašak slobode hipi ere i kultnog Vudstoka,biće u prilici da se upoznaju sa Beogradom iz vremena Kraljevine Jugoslavije,preispitaju sve što znaju o jedinstvenim spomenicima kulture – starim prestoničkim kafanama ili pak da uživaju u duhu slobode koji je obojio beogradski noćni život osamdesetih godina prošlog veka.

Kroz poigravanje sa sujeverjima,običajima,lepotom i taštinom,posetioci Etnografskog muzeja moći će da istraže raskošni svet ogledala,preispituju umetničke slobode na sceni Bitef teatar,a nešto drugačije putovanje iza kulisa prirediće i Fakultet muzičke umetnosti.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *