Sedam grčkih destinacija koje se ne propuštaju!

Ako po prvi put planirate da otputujete u Grčku, imaćete poteškoća kada je reč o odabiru željene destinacije. Grčka ima brojne gradove i ostrva koja su neodoljiva i atraktivna, a mi smo izdvojili sedam mesta koja se ne smeju propustiti.

 

Atina

Grčka prestonica i njen Akropolj je polaznica u samom upoznavanju Grčke. Međutim, i pored glavnog grada, plaže i ulice poput Anafjotike, Monastirakija i Plake takođe pružaju turistima nezaboravan užitak. A možete posetiti i najveću luku u Grčkoj.

 

Ostrvo Milos

Poseduje više od 75 plaža, a svojim vulkanskim poreklom privlači turiste zbog svojih divnih pejzaža. Kleftiko i Sarakiniko se smatraju najlepšim plažama ovog ostrva, a mogu se posetiti i brojne podvodne pećine na ovom ostrvu.

 

Rodos

Zbog svoje obimne i vrlo zanimljive istorije i tvrđava, ostrvo Rodos se preporučuje da bude jedna od prvih destinacija u Grčkoj. Može se uživati u istoriji ovog mesta. Ostrvo nazivaju još jednim imenom – “Ostrvo sunca” jer sadrži veliki broj sunčanih dana u godini.

 

Ostrvo Hidra

Turisti je ocenjuju kao jedinstvenu i fascinantnu destinaciju za odmor, a nalazi se relativno blizu Atine. Specifičan izgled ovog ostrva doprinose brojne taverne, kafići i prodavnice.

Ono što je bitno upamtiti je da vožnja automobilom na ostrvu nije dozvoljena, pa ako niste ljubitelj pešačenja možete platiti vožnju kočijama u luci i time obići lepote ovog mesta.

 

Krit

Na najvećem grčkom ostrvu turisti najviše posećuju arheološko nalazište u Knososu, ali ovo mestu nudi mnoge druge atrakcije. I koliko god puta da ga posetite, uvek ćete naići na nešto sasvim novo.

 

Krf

Preživele osobe albanske golgote nazvali su ovo mesto i “Ostrvom spasa”, a baš Krf je čest izbor turista jer poseduje istorijsku povezanost naša dva naroda. Ostrvo Vido na Krfu i mauzolej je nezaobilazna stanica gde možete obići Plavu grobnicu nastradalih Srba.

 

Santorini

Zgrade, kuće i brojne crkve belih zidova sa tirkizno plavom bojom krovova, okružene mnoštvom belih i uglačanih stepenica prepoznatljivi su znak Santorinija. Ovde uobičajeni odmor, kao što je odlazak na plažu i plivanje u moru, nije na prvom mestu. Umesto toga, biciklom ili skuterom možete obići ceo Santorini i upoznati se sa mestima koje može da vam ponudi.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *