Magični grad na dva kontinenta!

Ne postoji pogrešno vreme za posetu Istanbula koji leži na Bosforu i prostire se na Aziju i Evropu jer su istorijske atrakcije ovog grada pogodne za obilazak u bilo koje doba godine. U vreme dva najveća muslimanska praznika – Ramazan i Kurban Bajram – očekuju se velike gužve i ujedno i veći troškovi pa skladno sa tim planirajte svoje putovanje u tom periodu.

Leto, od juna do avgusta, smatra se visokom sezonom i vrhuncem turističke sezone u Istanbulu. Retko kada se dogodi da smeštaj i gužve u ovom periodu budu veći u ovoj sezoni, a mnogi stanovnici ovog grada odlaze na odmor u druge delove Turske. U istanbulskim kafićima i restoranima, pa i koncertima i drugim događajima na otvorenom možete uživati na pretoplom suncu u ovoj najvećoj sezoni.

 

Od decembra do februara je niska sezona, što je idealno za turiste koji su ljubitelji muzeja i atrakcija po gradu, ali takođe i za turiste koji imaju manji budžet. Iako su dani u ovom periodu kišni, suvi i vrlo hladni, baš ovakva atmosfera bude ponekad romantična a ponekad i melanholična. Gužve u ovom periodu ne morate očekivati što će vam omogućiti bezbrižan užitak u gradskim znamenitostima, a pritom možete pronaći i ne tako skup smeštaj.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *