MALDIVI,OSTRVO KOJE TONE

Ukoliko tražite mistično,azurno plavo more i bele peščane plaže,onda vas Maldivi definitivno neće razočarati.

  Republika Maldivi je ostrvska država,nalazi se u Indijskom okeanu.Najmanja je država Azije,sa oko 350 000 stanovnika.Prosečna nadmorska visina je samo 1 metar,tako da spada u najniže države na svetu.Maldivi su sačinjeni od oko 1200 ostrva,od kojih je samo 200 naseljeno.

  Ono što treba posetiti na Maldivima je svakako glavni grad Male.Grad ima razne spomenike koje treba posetiti,Nacionalni muzej u kome može da se vidi odeća,alati,oružje i prestoli koji su pripadali kraljevima.

  Činjenica je i  da oko polovine turista koji posete Madive,dolaze upravo zbog ronjenja.Voda je toliko prozirna,tako da je besprekorno roniti i na velikim dubinama u bistroj vodi,okruženi koralima i šarenolikim jatima riba.

  Na Maldivima vlada samo jedna vera,a to je islam,tako da je konzumiranje alkoholnih pića van hotelskih kompleksa zabranjeno.Kupanje i sunčanje u toplesu je zabranjeno,kao i šetnja van plaže u kupaćem kostimu.

  Stručnjaci predviđaju da ove rajske zemlje za nekih 100 godina neće biti. Razlog za to je taj što će nivo Indijskog okeana da raste i to će dovesti do laganog nestajanja kopna.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *